Lämmöllä-lehti

Lähtötilanne

Suomen Lämmitystieto Oy:n ja energia-alan yritysten yhteinen, öljylämmittäjille suunnattu asiakaslehti Lämmöllä oli tammikuussa 2021 vailla kotipesää. Lämmöllä-lehdellä on vuosikymmeniä pitkä historia, ja se on palvellut lukijoitaan energiatehokkuuden, mukavan asumisen ja oikeaoppisen talotekniikkahuollon alueilla. Printtilehti on edelleen lukijoiden suosikkiformaatti – viimeisimmässä lukijatutkimuksessa ilmeni, että yli 90 prosenttia lukijoista haluaa selailla lehteänsä perinteisessä muodossa. Lämmöllä on myös saanut lukijoiltaan kouluarvosanan 8,5 – ei siis yhtään hassummin!

Näin teimme

Otimme julkaisusta avaimet käteen -vastuun ja vuoden 2021 ensimmäinen numero näki päivänvalon 9.4.2021. Kokonaispakettiin kuuluu ilmoitusmyynti, artikkelien laatiminen, valokuvaukset, taitto, painon kanssa asiointi sekä digipaperin teko. Myös suosittu Vastaa ja Voita -lukijakisa oli mukana, tällä kertaa lukijoiden toiveesta se toteutettiin sanaristikkona, johon voi vastata sekä postitse että netissä.

Tuloksia

”Uutena tuttavuutena Luovan Työmaan viestintäpalvelu Nöise vaikutti tutustumisen jälkeen oikealta kumppanilta jatkamaan Lämmöllä-lehden pitkää perinnettä energiatehokkuuden viestinviejänä öljylämmittäjille. Nyt ensimmäinen yhdessä tuotettu Lämmöllä on ’pulkassa’.

Etäyhteyksistä huolimatta suunnittelu, aikataulut, toteutus ja sisältö onnistuivat – tuntui siltä kuin Työmaa olisi ennenkin tehnyt Lämmöllä-lehteä. Olen lopputulokseen hyvin tyytyväinen”, kertoo lehden päätoimittaja Eero Otronen.